Zonneboiler

Ruim 10% van jouw gas wordt verbruikt voor warm water dit kun je besparen als je kiest voor een zonneboiler.

Bovendien voorkom je CO2-uitstoot door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen.

 

Een zonnepaneel voor een zonneboiler heeft een groter formaat dan een zonnepaneel PV Een zonneboiler werkt op zonwarmte en niet op licht (zoals PV panelen) hiermee is een zonneboiler in de Herfst en winter iets minder rendabel.

 

Werking:

 

Een zonnepaneel wordt buiten op het dak gemonteerd, en binnen een voorraadvat met een inwendige wisselaar.

Door middel van een pomp zal het vloeistof of water door de boiler en de paneel worden gestuurd, door de zon zal het vloeistof/water verwarmt worden wat door de zonnepaneel wordt gestuurd, hierdoor zal het voorraadvat langzaam steeds warmer worden tot zelfs 85/90 graden. (zomer maanden)

 

Vanaf de zonneboiler zal er een heet-waterleiding gemonteerd worden naar de combi cv-ketel, omdat het water van de zonneboiler in de zomer veel te heet is zal er tussen het voorraadvat en de combi cv ketel een mengventiel gemonteerd worden die koud-water bijmengt tot dat het water 60 graden is.

Doordat de water temperatuur naar 60 graden is gemaakt zal de combi cv-ketel niet meer in bedrijf komen voor warmwaterbereiding.

 

In de winter periode zal het water van de zonneboiler niet hoog genoeg zijn, en zal de cv-ketel het water extra bij verwarmen tot het 60 graden heeft bereikt.

 

Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht raakt nooit op, en bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij. Een zonneboiler is al interessant vanaf 2 personen.

Er zijn 3 soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren:

 

*standaard zonneboiler

*cv-zonneboiler

*compacte zonneboiler

 

Subsidies vanaf 01-01-2016 tot wel 500 euro zijn hiervoor beschikbaar gesteld.

 

Bent u nieuwsgierig geworden wat bij u thuis de mogelijkheden zouden zijn? neem dan snel met ons contact op.