Reinigen cv installatie

Spoelen van uw cv-installatie

 

Is het spoelen afgifte systeem wel nodig, het water is toch dood en wat kan er nu gebeuren....

 

Laten we het omdraaien stel nou voor dat u net een nieuwe warmtepomp heeft gekocht, dit kost je al minimaal 3.000 tot soms meer dan 10.000 euro, dus u verwacht veel van het apparaat, veel gas besparing en een heerlijk comfort voor de komende jaren.

 

Dat hoopt u....maar de praktijk is toch anders.

 

Spoelen afgifte systeem is echt wel nodig

Is dat wel nodig 

 

U heeft dus net een warmtepomp gekocht, of zit met het idee dat te doen, laten we dan het spoelen van uw cv-installatie niet vergeten, waarom is dat nou zo belangrijk, net als waterzijdiginregelen allemaal termen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt met uw cv-ketel in het verleden.

 

Het effect met een warmtepomp is dat je minder vermogen in een huis gaat plaatsen, en dat je op lagere temperaturen gaat verwarmen, met eventuele bestaande radiatoren en vloerverwarming welke misschien al 15-30 jaar oud kunnen zijn.

 

In schoon leiding water zit zuurstof, dit wordt ontbonden in de loop van de tijd en hierdoor krijg je dood water, wat ook niet fijn ruikt, radiatoren en leidingwerk in huis bestaan 98% uit staal, in nieuwbouw kom je veel meer kunststof tegen, maar nog steeds zie je ook hier nog steeds stalen cv-leidingen!

 

Heeft u zelf ooit een metalen plaat buiten laten liggen, wat gebeurt er binnen een paar dagen, u ziet roest en dat wordt met de weken erger...dus kunt u zich voorstellen wat er gebeurd inwendig in uw cv-installatie na 15-30 jaar.

 

Roest en vervuiling

Roest en vervuiling 

 

Magnetite, corrosie, oxideren het is gewoon een ander woord voor roest, een belangrijk element wat de cv-installatie bij de meeste huishoudens hele vervelende klachten kan gaan geven, en wat te denken van je hoge stroomrekening....

 

Een auto heeft ook geregeld onderhoud nodig, en daar wordt vaak gesproken over olie verversen, olie smeert de componenten van de auto en bij oude olie is er maar weinig smering en ontstaat er wrijving en kan er kleine staal deeltjes de motor beschadigen.

 

 

Dus olie wat voor een motor essentieel is, dat is water voor een warmtepomp.

 

Reinigen

Reinigen van het water

 

Dus wat olie voor een auto betekend moeten we ook voor een warmtepomp gaan inzetten.

 

Het gevolg van vervuiling en roest in je cv-installatie zorgt ervoor dat het rendement tot wel 60% lager kan zijn, comfort klachten tot gevolg maar vergeet ook niet dat een cv-pomp, 3-wegklep en platenwisselaar in no-time verstopt raakt.

     

Met het reinigen van de cv installatie zal met een spoelmachine de installatie gereinigd worden, dit gebeurt vooral met leidingwater, en met additiven en boosters dit zijn reinigings middelen die het hardnekkige vuil losweken en beschermen het cv-systeem na deze reiniging.

 

hieronder een voorbeeld hoe er tegenwoordig wordt gereinigd

Eigen ontwikkeling

Eigen ontwikkeling

 

We hebben diverse spoelmethodes, gezien en uitgevoerd in de loop van de jaren. We waren op zich best tevreden, maar vonden dat het arbeidsintensief was en dit wat makkelijker, goedkoper en beter georganiseerd kon worden.

 

Door dit idee hebben een waterzuivering systeem bedacht, ontwikkeld en gemaakt en zal per Medio maart 2024 geïntroduceerd gaan worden onder de naam KTN POWER flushing© om de installatie beter, sneller efficiënter en goedkoper te kunnen spoelen.

 

Korte video onze Powerflushing

Proces van reinigen

Het Proces van Reinigen  

 

 

✅ Bij aankomst zal er eerst watermonsters afgenomen worden om de waterkwaliteit te controleren

✅ Maken we warmtebeeldopname om de radiatoren en vloerverwarming in kaart te brengen 

✅ Toevoeging van een cleaner op basis van de waterkwaliteit om al het slip en metalen in de installatie viscositeit te doen verkleinen

✅ We starten de cv installatie volledig op om warmte te genereren in de gehele cv-installatie

✅ We kloppen met een VibeMagnetic de radiatoren om vervuiling los te weken en de cleaner nog beter zijn werk kan doen

 

 

1e spoeling We starten met de eerste reiniging van uw cv-installatie met de spoelmachine en dat is met gewoon kraanwater. De cv-installatie spoelen we 2x rond en daarna maken we de zuiveringsfilters en magneet filter welke gekoppeld zit aan de spoelmachine voor de eerste keer goed schoon. 

 

2e spoeling We voegen een booster in de installatie hierdoor zal er een betere geleiding in het systeem ontstaan, en zal de restanten vervuiling beter uit de installatie komen. Tijdens dit proces gaan we nogmaals met de VibeMagnetic radiatoren langs om het vuil los te weken zodat deze nog beter uit de installatie kan stromen voor de 3e spoeling.

 

3e spoeling Het intern doorspoelen van schoon leidingwater hierdoor zal alle deeltjes vervuiling uit je installatie gedreven worden op hogere druk. In dit proces zal de meeste vervuiling loskomen en is het effect het aller grootst.

 

4e spoeling Al het water in de installatie gaan we met nieuw water doorspoelen om alle resten vervuiling en reinigingsmiddel te verwijderen, dit zal met een slang naar buiten of riolering zijn, hier zal het meeste water worden verbruikt om de installatie zo schoon mogelijk te krijgen, in de tussentijd zullen de filters en de magneet een paar keer gereinigd worden.

We meten daarna de waterkwaliteit nogmaals.

 

 

✅ Na deze gehele reinigings proces zal er een inhibition of te wel een remmer toegevoegd worden zodat zuurstof en kalk en mineralen in het drinkwater geen kans meer krijgt om te gaan hechten aan metalen.

 

✅ De installatie zal op druk worden gebracht worden en gaan we met de warmtebeeldcamera opnames maken om de installatie te controleren.

 

 

Als laatste kunnen we de installatie waterzijdig inregelen, hiervoor hebben we een speciale pagina voor gemaakt.

 

Wat kost dit

Wat kost dit

 

Zoals u leest is het niet even een slang aan de installatie waterdruk erop en laat maar lopen buiten...

Het is een proces wat tijd kost en als je het goed wilt doen is dit ook bijna een dagtaak.

 

We hebben hiervoor een formulier gemaakt welke u kunt invullen dan kunnen we u beter helpen, want op basis van de aantal groepen vloerverwarming en radiatoren in huis maar ook woonplaats zal het prijskaartje doen veranderen.

 

Wat vinden klanten van ons

Ontdek wat klanten zeggen over het Power Flashing spoelsysteem van Klimaat Techniek Nederland. Verbeterde prestaties en tevredenheid gegarandeerd

Wat vinden klanten van ons

 

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat mensen vinden van het product of dienst, daarom vragen we ook aan iedereen wat ze van onze communicatie vinden en zijn de resultaten zoals gehoopt.

 

Kijk rustig even op onze recensie pagina voor het reinigen cv installatie van uw installatie of druk op onderstaande knop

 

Multimedia kanalen

YouTube/Facebook/Tweakers

 

 

Zie ons informatiekanaal op Youtube  Zie ons informatiekanaal op Facebook  Zie ons informatiekanaal op Tweakers 

  


Contact met ons