Onderhoud Airconditioning

bacteriën, schimmels en virussen

Voorkom de verspreiding van bacteriën, schimmels en virussen in je airco systeem. Ontdek hoe regelmatig onderhoud en reiniging kunnen helpen

Onderhoud Airconditioning

 

Een airconditioning is een machine welke omgeving lucht aanzuigt en vervolgens weer koud of warm de ruimte in blaast.

 

Ziektemakers

 

Het is ook algemeen bekend dat airconditioning systemen veelal ook te maken krijgen met bacteriën, schimmels en virussen welke in de lucht aanwezig is en zich samen ophoopt in de filters en inwendige delen van de airco.

 

Wij adviseren daarom ALTIJD om de 3 maanden de filters te controleren op vervuiling, spoel deze vervuilde filters af met warmwater of borstel deze buiten schoon.

 

Wij adviseren bewoners groot onderhoud om de 2 jaar, en dan niet met een borstel erover en klaar, nee echt de buitenunit en binnenunit demonteren, en vooral de binnenunit met hoge temperatuur stoom te reinigen.

Met hoge temperatuur stoom dood je namelijk 99,9% van de bacteriën en schimmels en dat zorgt voor een gezond leef klimaat in huis of de slaapkamer.

 

Groot onderhoud airconditioning

 

Groot onderhoud Airconditioning bij Klimaat Techniek Nederland

 

✅ Buitendeel word ontmanteld, ventilator verwijderd en samen helemaal ingesopt en schoongemaakt.

✅ Binnenunit wordt de kap gedemonteerd en evt de ventilator.

✅ De verdamper wordt geheel met stoom op hoge temperatuur gereinigd

✅ De filters worden goed gereinigd evt ook met stoom.

✅ De verdamper wordt ingeprayd met antibacteriële werking.

✅ Ook worden de temperaturen buitenunit en binnenunit met een warmtebeeldcamera gecontroleerd op juiste werking.  

✅  Luchtdruk ventilator en koudemiddel druk wordt gemeten.

 

Hoe gaan we te werk

Hoe gaan we te werk

 

Buitenunit:

 

In de praktijk werken we heel secuur aan het buitendeel, we demonteren de mantel om het buitendeel, verwijderen de ventilator en reinigen de beplating, lamellen en ventilator.

Met een eco vriendelijke zuurvrije reinigingsmiddel spuiten we de delen goed in laten deze ruim intrekken en spuiten deze op hoge druk helemaal schoon, verder zal de beplating er weer als nieuw uit komen te zien en zetten we deze in de wax om de levensduur en aanslag op de airco te verkleinen.

 

Binnenunit:

 

Het binnendeel halen we de beplating er vanaf en zorgen dat de de lamellen eerst stof vrij gemaakt worden, daarna sprayen we deze in met een eco zuurvrije reinigingsmiddel.

Na een tijdje gaan we met hoge druk met een stoom apparaat de airco geheel reinigen zodat bacteriën en vervuiling meteen weg gespoeld kunnen worden, ook de ventilator zal hierdoor geheel schoon worden gemaakt. Daarna is de omkasting aan de beurt zal uit eindelijk de omkasting gemonteerd worden, als laatste komt er een antibacteriële spray op de lamellen zodat deze geen vervelende klachten meer zal geven.

 

Zodra alles klaar is gaan we de airco testen op werking met een warmtebeeldcamera, dit zal een goed beeld gaan geven over de werking van het systeem, kortom werkelijk uitgebreid groot onderhoud welke u van ons mag verwachten.

 

 

Hieronder kunt u in een korte impressie zien hoe wij de buitenunit en binnenunit reinigen

 

YouTube van onze werkzaamheden


Wat vinden klanten van deze dienst

feedback | review over | airconditioning | wat vinden klanten van onze diensten

Wat vinden klanten van ons

 

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat mensen vinden van het product of dienst, daarom vragen we ook aan iedereen wat ze van onze communicatie vinden en zijn de resultaten zoals gehoopt.

 

dus kijk rustig even op onze recensie pagina voor het groot onderhoud van uw installatie of druk op de knop

 

Webshop onderhoud

 

Hebben we uw interesse gewekt en wilt u ook dat uw bestaande airco goed onderhouden wordt kijk dan op deze link of klik op de knop hieronder!

 

contact met ons

Wil je meer weten over hoe je bacteriën, schimmels en virussen in je airco systeem kunt voorkomen? Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe wij je kunnen helpen met een gezond binnenklimaat