Verwarmen met Airconditioning


Verwarmen met een Airconditioning

Dat kan heel goed zelfs, niet alleen lekker koel in de zomer maar ook in de winter aangenaam warm, zeker gezien de gasprijzen die de laatste periode duurder zijn geworden, het voordeel is dat het in no-time lekker warm of koel is in de ruimte.

 


Airco een warmtepomp?

Jazeker! een airconditioning is een lucht-lucht warmtepomp en is bedoeld voor lokale verkoeling of verwarming zoals een woonkamer, slaapkamer of kantoor. Maar indien je in een chalet zou wonen, of alleen de woonkamer zou gebruiken kan je het gasverbruik aardig terug dringen en de airco als hoofverwarming gaan gebruiken.

 

 

Warmtepomp airco combinatie:

 

Ook een warmtepomp airco combinatie is heel goed mogelijk, bijvoorbeeld een Hybride warmtepomp inzetten voor de ochtend en nachturen, en de airconditing in de woonkamer voor snelle warmte. Dit zorgt voor een aanzienlijke gas besparing en uw comfort blijft gelijk.


Weten of uw huis geschikt is voor een warmtepomp klik dan op deze link

 


Lokale verwarming 

Maar omdat het lokale verwarming betreft heb je in een huis meerdere verdiepingen en ontkom je er vaak niet aan om meerdere aircos te plaatsen, indien je daar ook wenst te verwarmen of te koelen wat dan ook kostentechnisch aardig op kan lopen.Subsidie 

financiële meevallers zitten er zit niet op er is geen subsidie mogelijk op een lucht-lucht warmtepompen, wilt u wel subsidie kunt u hier kijken voor een hybride warmtepomp oplossing.Thermostaat cv ketel

Wat ook niet onbelangrijk is de regeling in huis, de meeste mensen hebben een kamer thermostaat van de cv ketel in de woonkamer hangen.
Indien je in de woonkamer de airco laat verwarmen gaat je kamerthermostaat van de cv ketel ook niks meer doen.

Lekker zuinig zou je zeggen, maar wees erop voorbereid dat de rest van het huis afkoelt, ook de badkamer en zolder, doordat er niet gestookt wordt met de cv ketel kan het wel vochtiger gaan worden in huis.

 

 

Locatie binnenmachine

 

In de zomermaanden gebruik je de airconditioning voor verkoeling en ontvochtiging, koude lucht zakt, in de winter wil je gaan verwarmen en warme lucht stijgt, logisch maar let op dat installateur de binnenunit ongeveer 15-17 cm vanaf het plafond moet ophangen, hierdoor kan de airco beter zijn lucht aanzuigen, en zal de airconditioning niet zo snel uit slaan omdat hij anders te snel zijn temperatuur meet.

 

 

Locatie buitenmachine 

Ook met het monteren van de buitenmachine moet een installateur rekening houden dat een buitenunit in de winter gebruikt wordt voor verwarming, (het buitendeel wordt verdamper namelijk) De aanzuigcappaciteit van de koude buitenlucht in de winter moet hij voldoende kunnen aanzuigen, te dicht tegen een muur of balkon, of afgesloten in een kast zorgt ervoor dat de buitenmachine zeer snel zijn rendement kwijt zal raken en de werking gaat verliezen. Warmtepompen dus ook airconditioning werken het beste als het buitendeel en binnendeel minimaal 3 en maximaal 10mtr van elkaar vandaan staan.

 

 

Condens water buiten...?

 

Omdat de buitenunit  warmte moet ontrekken zal hij ook vocht gaan verdampen, daarom verliest een buitenunit ''ongeveer'' 1 liter condenswater om de 30min, dus een plas water buiten heeft de buitenunit zo gemaakt. Als de buitenmachine aan de muur hangt of op de grond op tegels wordt gemonteerd kan het een gladde en zeer natte bedoeling zijn  let daar op als koper voordat u de airconditioning als verwarming gaat gebruiken!

 

 

Wel doen of niet doen...?

Dus besparen met een airconditioning is zeker mogelijk gezien de gasprijzen maar verwarm bewust en houd rekening met het bovenstaande, dan weet u zeker dat u nog meer plezier uit uw airconditioning gaat halen.

Wilt u meer weten over verwarmen met een warmtepomp kijk dan even hier.


Webshop