All Electric warmtepompen

All-Electric Warmtepompen

 

Vele ketel fabrikanten zoals Nefit, AtagIntergasVaillantRemeha, maar ook merken zoals Viessmann, Daikin, Nibe, MitsubishiAlpha innotec maken warmtepompen die all-electric zijn.

 

Onze doelstelling is langzaam van het gas af te gaan, je merkt het ook in de energie rekening dat gas prijzen enorm zijn gaan stijgen 50% tot 70% meer dan 3 jaar geleden, dus het loont de moeite eens te kijken voor een alternatief, misschien is een All electric systeem wel iets voor u.

 

We moeten daarom een alternatief zoeken dan verwamen op gas, dat is op dit moment stroom.

Een warmtepomp is veruit het meest bewezen systeem wat resulteerd in 1kw stroom opname en 4kw warmte afgite, We noemen dit ook wel COP wilt u meer informatie kijk dan hier, maar wilt u toch nog gas behouden kunt u beter naar een hybride warmtepomp oplossing gaan.

 

 

Gasverbuik

 

Een all-electric systeem resulteerd wel in een gas daling van 100% dit betekend ook dat u geen cv ketel meer nodig heeft, ook het warmwater komt vanuit de warmtepomp, echter bij een all- electric systeem komt er wel meer bij kijken, we hebben namelijk geen backup van een cv ketel zoals bij een hybride warmtepomp wel het geval is.

 

 

Is mijn afgifte systeem wel goed?

 

Heel dit stuk bepaald eigenlijk uw rendement van de warmtepomp. Heeft u radiatoren of vloerverwarming of een combinatie, dan is het goed om te weten dat met radiatoren het rendement ongeveer 15% lager ligt dan met vloerverwarming. Daarom zien we bij All electric systemen vaak vloerverwarming omdat het rendement dan ook hoger ligt.

 

Zie ook deze link voor de aandachtspunten

 

 

Buffervat een uitkomst

 

Wij geloven heilig dat een een warmtepomp in combinatie met een buffervat vele malen beter zijn werk kan doen. Het rendement is hoger en de warmtepomp, (die al traag is van zich zelf) kan langzaam de gehele installatie incl. buffervat op temperatuur maken en houden, er is geen pendelgedrag meer en dit komt ten goede van het comfort en de rust in de installatie. Ook voor defrost komt een buffervat goed van pas, de Warmtepomp kan uit het buffervat zijn warmte halen i.p.v. uw afgifte systeem.

 

Zie ook deze link voor de aandachtspunten

 

 

Vuilfilter

 

Een veel besproken onderwerp, wordt te weinig toegepast, maar zorgt voor schoon en magnetietvrij cv water. Vervuilt cv water met megnetietkristallen maken namelijk de componenten van de warmtepomp stuk. Helaas maken maar weinig installateurs gebruik van deze filters, terwijl die heel belangrijk zijn voor een goed werkend systeem.

 

 

Een paar belangrijke aandachts punten die van belang zijn:

 

*All electric warmtepompen past men vaker toe bij woning die goed geisoleerd zijn.

*All electric warmtepompen hebben het beste rendement op lage cv water temperaturen, 70 graden is mogelijk, maar gaat altijd ten koste van het rendement.

*All Electric warmtepompen maken geluid buiten meer vermogen betekend ook grotere machine buiten.

*All Electric warmtepompen condenseren buiten, 1 liter water per 25min is mogelijk, dus houd hier rekening mee.

*All Electric warmtepompen werken het beste als het buitendeel en binnendeel minimaal 3 en maximaal 10mtr van elkaar vandaan staan.

*All Electric warmtepompen hebben een buffervat nodig indien men naregeling gebruikt.

*All Electric warmtepompen hebben vaak meer vermogen 6 tot 30kw mogelijk.

*All Electric warmtepompen hebben vaak een apparte groep nodig i.v.m. het vermogen.

*All Electric warmtepompen warmwater levering is mogelijk dit is altijd een boiler minimaal 200 tot soms 500 liter.

*All Electric warmtepompen nemen meer ruimte binnen en buiten in beslag.

*All Electric warmtepompen werken vaak het beste met kamerthermostaten van eigen merk.

 

 

Kosten:

 

Een All-electric warmtepomp kopen is daarom nog niet zo eenvoudig en is vaak complexer dan een hybride warmtepomp, met installeren heb je vakbedrijven voor nodig. Het is zonde om veel geld uit te geven, en dat later blijkt dat het systeem niet goed gemonteerd is. Laat u daarom ook goed voorlichten, en kijk goed rond en lees de ervaringen van gebruikers en kijk naar de werkzaamheden van een installateur.

 

Een gemiddelde All-Electric warmtepomp kost rond de 6000,-, wij zeggen als ezels bruggetje 1000,- per kW dus 6kw is ongeveer 6000,- investering.

 

 

Subsidie

 

Dat is weer afhankelijk van het vermogen, op deze link kunt u kijken hoeveel subsidie u kunt krijgen.

 

 

Is mijn huis wel geschikt voor een All-Electric warmtepomp?

 

Heeft u twijfels of een all-electric oplossing wel dé oplossing is, kijk dan hier voor meer informatie