Duurzaamheid
Vele cv-ketel fabrikanten gaan ook voor duurzaamheid zoals Nefit, Atag, Intergas, Vaillant, Remeha, maar ook warmtepomp merken zoals Viessmann, Daikin, Nibe, Mitsubishi, Alpha innotec Atlantic maken warmtepompen die all-electric zijn.
All-Electric Warmtepompen
Onze doelstelling is langzaam van het gas af te gaan, je merkt het ook in de energie rekening dat gas prijzen enorm zijn gaan stijgen 50% tot 70% meer dan 3 jaar geleden, dus het loont de moeite eens te kijken voor een alternatief, misschien is een All electric systeem wel iets voor u.
Er zijn diverse manieren om gas te besparen of zelfs helemaal van het gas af te kunnen, druk op de volgende knoppen om de diverse andere manieren van verwarmen te kunnen opzoeken.
✔️ Hybride warmtepomp als verwarming
✔️ Airconditioning als verwarming
✔️ Warmtepompboiler als verwarming
Aandachtspunten Warmtepomp systeem
Maar is uw woonhuis wel geschikt om elektrische te verwarmen of warmwater te bereiden?, zie daarom deze onderstaande links of druk op de knoppen daar leggen we per onderdeel uit wat de aandachtspunten zijn.
✔️ Aandachtspunten All-Electric warmtepompen
✔️ Aandachtspunten Hybride warmtepompen
✔️ Aandachtspunten Airconditioning
✔️ Aandachtspunten Warmtepompboilers
COP/SCOP
Een warmtepomp is veruit het meest bewezen systeem als totale vervanger van een gasketel.
Wat resulteert in 1kw stroom opname en 4kw warmte afgifte. We noemen dit ook wel COP (Coëfficiënt of Performance)
Wilt u meer informatie over COP/SCOP dan hebben we een hele pagina ingericht in Jip en Janneke taal wat dit precies inhoud.
Gasverbuik
Een all-electric warmtepomp resulteert wel in een gas daling van 100% dit betekend ook dat u geen cv ketel meer nodig heeft, ook het warmwater komt meestal vanuit de warmtepomp installatie of via een externe warmtepompboiler.
Echter bij een all-electric systeem komt er wel meer bij kijken, we hebben namelijk geen backup van een cv ketel, dus maken ze bij All-Electric warmtepompen gebruik van een elektrische element, dit elektrische element zorgt ervoor dat bij uitval, of te weinig vermogen dat het elektrische element ingeschakeld wordt.
Maar indien u ook warmwater heeft van uw warmtepomp zal dit elektrische element in veel gevallen inkomen bij een anti-legionella programma soms 1x per week, maar kan ook vaker inkomen.
Is mijn afgifte systeem wel goed?
Heel dit stuk bepaald eigenlijk uw rendement van de warmtepomp. Heeft u radiatoren of vloerverwarming of een combinatie, dan is het goed om te weten dat met radiatoren het rendement ongeveer 15% lager ligt dan met vloerverwarming.
Daarom zien we bij All electric systemen vaak beter geïsoleerde woonhuizen met vloerverwarming of LTV convectoren als hoofdverwarming omdat het rendement dan ook hoger ligt.
Het is daarom heel belangrijk dat je hier goed in verdiept alvorens je een all-electric warmtepomp gaat aanschaffen, want een grote investering kan ook zorgen voor hoge maandlasten aan stroom als je het niet goed aanpakt.
Daarom hebben we een uitgebreide pagina gemaakt voor radiatoren en vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp.
Buffervat een uitkomst
Wij geloven heilig dat een een warmtepomp in combinatie met een buffervat vele malen beter zijn werk kan doen.
Het rendement daarbij hoger en de warmtepomp, (die al traag is van zich zelf) kan langzaam de gehele installatie incl. buffervat op temperatuur maken en houden, er is geen pendelgedrag meer en dit komt ten goede van het comfort en de rust in de installatie.
Ook voor defrosting komt een buffervat heel goed van pas, de all-electric/hybride warmtepomp kan uit het buffervat zijn warmte halen i.p.v. uw afgifte systeem.
Daarom hebben we hier een pagina waar u alle informatie kunt vinden over het toepassen van een buffervat.
Vuilfilter
Een veel besproken onderwerp, wordt te weinig toegepast, maar zorgt voor schoon en magnetietvrij cv water. Vervuilt cv water met magnetietkristallen maken namelijk de componenten van de warmtepomp stuk.
Helaas maken maar weinig installateurs gebruik van deze filters, terwijl die heel belangrijk zijn voor een goed werkend systeem.
Kosten:
Een All-electric warmtepomp kopen is daarom nog niet zo eenvoudig en is vaak net iets complexer dan een hybride warmtepomp, met installeren heb je vakbedrijven voor nodig met kennis van zaken.
Het is zonde om veel geld uit te geven, en dat later blijkt dat het systeem niet goed gemonteerd is. Laat u daarom ook goed voorlichten, en kijk goed rond en lees de ervaringen van gebruikers en kijk naar de werkzaamheden van een installateur.
Een gemiddelde All-Electric warmtepomp begint vanaf de 6000,-, excl. montage, wij zeggen als ezels bruggetje 1000,- per kW dus 6kw is ongeveer 6000,- investering van uw warmtepomp, houd rekening met installatie materialen, arbeid en garantie.
Bent u op zoek naar een All-Electric warmtepomp installateur, neem dan contact op met ons!
Brochure
Hieronder kan je direct naar de pagina brochures
Subsidie
Iedere warmtepomp heeft een subsidie bedrag afhankelijk van het vermogen krijgt u als particulier in een bestaande woning subsidie, uitgezonderd helaas airconditioning systemen.
Klik op onderstaande knop of druk op de link voor de hoogte van uw subsidie
YouTube/Facebook/Tweakers
Zie ons informatiekanaal op Youtube over warmtepompen
Zie ons informatiekanaal op Facebook over warmtepompen
Zie ons informatiekanaal op Tweakers over Warmtepompen
Bestellen greendeal
Overtuigd dat we met deze oplossing je gasverbruik drastische kunnen terugdringen en wil je graag een all-electric systeem door ons laten aanleggen, dan kan je dit eenvoudig doen door onder aan op de knop te drukken, dan ga je naar onze webshop of druk op contact dan helpen we je graag verder.
Ga ook voor een greendeal en laten wel elkaar helpen.