CV Ketel

 

CV KETEL

 

Een cv-ketel vervangen lijkt heel simpel maar er komt hier toch heel veel bij kijken.

 

Er zijn verschillende merken te verkrijgen en de keuze is reuze, maar voordat u uw cv ketel laat vervangen zijn er een aantal zaken waar men goed op moet letten zoals:

 

Grote woonhuis/appartement

Isolatie voorziening woonhuis

Wensen comfort warmwater

Vloerverwarming en/of radiatoren

Aansturing aan/uit of toch modulerend

Vervuiling cv-installatie

Inregelen cv-installatie

Veiligheid

Ga ik huren/leasen of toch kopen

 

Allemaal zaken waar u niet 1-2-3 rekening mee houdt maar wel voor veel problemen en bij een verkeerde keuze zelfs vele storingen kunnen bezorgen.

Helaas komen we heel vaak in de praktijk foute adviezen van installateurs tegen die eigenlijk alleen maar willen verkopen in het belang van het bedrijf en niet van de klant! Voorkom dit en maak met ons een afspraak.

 

Vervuiling:

 

Ook de "oude" cv-installatie zit boordenvol kleine en soms minuscule delen vuil, dit zorgt vaak voor storingen aan kleppen/pompen en alle andere bewegende onderdelen van de cv- ketel, ook hier zijn goede oplossingen voor beschikbaar zoals een vuilfilter de meest betrouwbare merken hiervoor zijn Caleffi, Spirotech en Flamco, met deze filter zorgt u voor een veel beter rendement in de cv-installatie en zal de vervuiling uit de installatie worden gefilterd.

 

 

Inregelen:

 

En als eenmaal de cv-ketel is gemonteerd is het eigenlijk nog niet klaar. De ketels zijn hypermodern, en wordt vaak aan de ''oude'' cv installatie gekoppeld. 

Het finetunen "de afstelling" van de cv ketel en waterzijdig inregelen is hierbij een essentieel onderdeel geworden, het inregelen van het cv-systeem is niet voor iedere installatie geschikt, en helaas ook door vele installateurs is dit onderdeel onderschat. Ook wij kunnen u hierbij helpen wat u wel kunt doen en wat niet.

 

Veiligheid:

 

Aan veiligheid wordt vaak luchtig over gedacht enkel voorbeelden:

 

*We laten de dak-doorvoer wel zitten hij ziet er nog goed uit aan buiten en binnenkant

*De gaskraan gaat nog open en dicht we laten we die ook maar zitten

*CO2 melder is niet nodig het systeem is toch gesloten.

 

allerlei zaken die in de praktijk veelvuldig voorkomen, maar helaas toch voor veel ongelukken zorgen, maar waar nog de meeste mensen aan overlijden ieder jaar weer is koolmonoxide ook met nieuwe cv-ketels, hieronder is een korte film gemaakt over de gevolgen van koolmonoxide.

         

❗️Wij monteren geen cv ketels meer vanaf 2020

 

Meer informatie