Hybride warmtepomp

 

Hybride Warmtepompen

 

Wat kost een hybride warmtepomp, wat zijn de voor en nadelen van een warmtepomp tot welke subsidies zijn er in 2023. Allemaal vragen waar we op deze pagina uitgebreide uitleg over gaan geven.

 

Vele cv-ketel fabrikanten zoals Nefit, Atag, Intergas, Vaillant, Remeha, Atlantic maken nu ook in plaats van cv ketels ook warmtepompen, de meest bekende warmtepompen die we nu in de media vaak horen zijn Hybride warmtepompen.

 

Onze doelstelling is langzaam van het gas af te gaan, je merkt het ook in de energie rekening dat gas prijzen enorm zijn gaan stijgen 50% tot 70% meer dan 3 jaar geleden, dus het loont de moeite eens te kijken voor een alternatief, zonder meteen de gasketel de deur te wijzen.

 

Aandachtspunten Warmtepomp

Aandachtspunten voor een Hybride warmtepomp

 

We moeten daarom een alternatief zoeken dan verwarmen op gas, dat is op dit moment toch wel stroom, maar is uw woonhuis wel geschikt om elektrische te verwarmen, klik daarom deze onderstaande link of knoppen daar leggen we per onderdeel uit wat de aandachtspunten zijn.

 

✔️ Aandachtspunten All-Electric warmtepompen

✔️ Aandachtspunten Hybride warmtepompen

✔️ Aandachtspunten Airconditioning

✔️ Aandachtspunten Warmtepompboilers

 


Hybride warmtepomp beste alternatief

 

Hybride warmtepomp als alternatief?

 

Een Hybride warmtepomp is veruit het meest bewezen systeem wat goed samen kan weken met uw bestaande cv ketel wat resulteerd in 1kw stroom opname en 4kw warmte afgifte, we noemen dit ook wel eens COP (Coëfficiënt of Performance) 

 

Maar er zijn ook alternatieven voor een hybride warmtepomp zoals airconditioning, all-electric of een warmtepompboiler zorgen voor een grote besparing op gas.

 

Om u hier nog meer informatie over te voorzien kunt u hieronder op de link of op de knop drukken voor meer informatie.

 

✔️ Hybride warmtepomp als verwarming

✔️ Airconditioning als hoofdverwarming

✔️ Warmtepompboiler voor warmwater

Van het gas af

 

Van het gas af

 

Kun je met een hybride warmtepomp van het gas af, of kan een hybride warmtepomp ook zonder gas?

 

Hybride warmtepompen is in theorie namelijk geen oplossing om geheel van het gas af te gaan.

Waarom zou je zeggen: omdat hybride warmtepompen vaak net te weinig vermogen heeft om ook nog eens warmwater te maken, én bij extreme kou zal de warmtepomp toch de cv ketel aansturen om bij te verwarmen omdat er geen elektrische element zit ingebouwd.

 

Maar als je een goed geïsoleerde woning hebt het liefst nog met vloerverwarming dan kan je heel veel gas besparen en gaat de hybride warmtepomp gewoon door, in de praktijk tot zelfs -15 buitentemperaturen kan je een hybride warmtepomp inzetten om je woonhuis te verwarmen, alles valt of staat met een goed gebalanceerde cv installatie.

 

Gasverbruik

 

Gasverbuik

 

Het resultaat is wel dat er een enorme gasdaling tot wel 100% haalbaar kan zijn. Bij grote woonhuizen en wat minder geïsoleerde huizen is het eerder 50%, bij een goed geïsoleerde woning of kleinere woningen met met vloerverwarming daar is de besparing het allergrootst.

 

Afgifte systeem

 

Is mijn afgifte systeem wel goed?

 

Heel dit stuk bepaald eigenlijk het rendement van de warmtepomp, heeft u radiatoren of vloerverwarming of een combinatie, dan is het goed om te weten dat met radiatoren het rendement ongeveer 15% lager ligt dan met vloerverwarming. Waarom omdat de warmtepomp langer en harder moet werken om hogere watertemperaturen te kunnen maken, ook willen we zorgen dat de warmtepomp minder of niet gaat pendelen.

 

We hebben voor radiatoren en voor vloerverwarming een aparte pagina gemaakt in samenwerking met een warmtepomp, voor meer informatie kunt u daar nog meer informatie vinden.

Buffervat

 

Buffervat een uitkomst

 

Wij geloven heilig dat een een hybride warmtepomp in combinatie met een buffervat vele malen beter zijn werk kan doen, het rendement is hoger en de hybride warmtepomp, (die al traag is van zich zelf) kan langzaam de gehele installatie incl. buffervat op temperatuur maken en houden, er is geen pendelgedrag meer en dit komt ten goede van het comfort en de rust in de installatie. Tevens zorgt defrost ervoor dat het benodigde warm cv-water uit het buffervat onttrokken kan worden i.p.v. uw afgifte systeem.

 

Om u nog meer informatie te kunnen geven over buffervaten hebben we een hele pagina gemaakt om u uitleg te geven hoe u dit kunt toepassen. 


Vuilfilter

 

Vuilfilter

 

Een veel besproken onderwerp, wordt te weinig toegepast, maar zorgt voor schoon en magnetietvrij cv water, vervuilt cv water met magnetietkristallen maken namelijk de componenten van de warmtepomp stuk. Helaas maken maar weinig installateurs gebruik van deze filters, terwijl die heel belangrijk kan zijn voor een goed werkend systeem.

 

Wat kost een Hybride warmtepomp

 

Kosten:

 

Een Hybride warmtepomp kopen is relatief eenvoudig, maar goed installeren heb je vakbedrijven voor nodig.

Het is zonde om veel geld uit te geven, en dat later blijkt dat het systeem niet goed gemonteerd is. Laat u daarom ook goed voorlichten, en kijk goed rond en lees de ervaringen van gebruikers en kijk naar de werkzaamheden van een installateur.

 

Een gemiddelde warmtepomp kost rond de 4000,-, excl. monteren wij zeggen als ezels bruggetje 1000,- per kW dus 4kw is 4000,- en 6kw 6000,- investering.

 

Bent u op zoek naar een specialist in warmtepompen, neem dan eens contact op met ons! 

 

Brochure

 

Brochure  

 

Hieronder kunt u de brochures vinden over onze producten

 

Subsidie

 

Subsidie

 

Iedere warmtepomp heeft een subsidie bedrag afhankelijk van het vermogen krijgt u als particulier in een bestaande woning subsidie, uitgezonderd helaas airconditioning systemen.

 

Kijk op onderstaande knop hoeveel subsidie u kunt krijgen voor de warmtepomp.


media kanalen

YouTube/Facebook/Tweakers

 

 

Zie ons informatiekanaal op Youtube over warmtepompen 

 

Zie ons informatiekanaal op Facebook over warmtepompen 

 

Zie ons informatiekanaal op Tweakers over warmtepompen 

  

Bestellen

Bestellen greendeal

 

Overtuigd dat we met deze oplossing je gasverbruik drastische kunnen terugdringen en wil je graag een hybridewarmtepomp systeem door ons laten aanleggen, dan kan je dit eenvoudig doen door onder op de knop te drukken, dan ga je naar onze webshop of druk op contact dan helpen we je graag verder.

 

Ga ook voor een Greendeal en laten wel elkaar helpen.

 

contact met ons