Gasprijzen

Blijf op de hoogte van de actuele gasprijzen! Voor de meest recente tarieven, bekijk onze website
Houd uw vinger aan de pols van de energiemarkt!

Actuele gasprijs

Ontdek de dynamiek van de huidige gasprijzen. Blijf op de hoogte van de fluctuaties en maak slimme keuzes voor uw energiebeheer.

 

 

Actuele gasprijs per m3

 

We moeten met z'n alle van het gas af, dit hoor je overal en vooral wordt je nu geraakt in de portemonnee, waar je 5 jaar geleden nog 0,78 cent betaalde voor één m3 gas betaal je nu 5x zoveel voor één m3 gas met een nieuw variabel contract.

 

Ruim 400% prijstijging in 5 jaar tijd, als we deze lijn doortrekken betaal je over 5 jaar dus 11,20 per m3 gas!

 

 

Klimaat Akkoord

 

Klimaat Akkoord:

 

Laten we hopen dat het niet zover gaat komen, het is daarom goed om de energieprijzen goed in de gaten te houden, buiten huur en hypotheek zijn dit vaak de hoogste lasten per maand, waarom zijn de prijzen zo hoog, en vooral de gasprijzen, we hebben een klimaat doelstelling afgesproken en dat voel je nu in de portemonnee.

 

Wat kan ik zelf doen om gas te besparen

Gas besparen

Dit begint allereerst bij jezelf, wees bewust wat je verbruikt, probeer minder lang te douchen, zet de thermostaat een 0,5 graad lager en zet de ketelthermostaat op maximaal 50 graden dit schilt al 13-17% in je gasrekening.

 

 

Isoleren:

Probeer je woning te isoleren dit zorgt voor een behaagelijk gevoel, en je hebt minder gas nodig om alles te verwarmen, tegenwoordig zijn de producten zeer goed en kunnen ook bij ouder type woningen prima toegepast worden, maar ook simpele deurstrips, tochtstrips zorgen voor minder warmteverlies.

 

 

CV ketel:

Is uw cv ketel aan vervanging toe, doe dit dan ook, zeker gezien de leeftijd van 15 jaar is het de moeite waard om dit te doen tevens goed onderhoud zorgt ervoor dat uw cv ketel in shape blijft.

 

lees hier meer informatie over cv-ketels

 

 

Warmtepomp:

een warmtepomp is een veel gezocht item op internet om veel gas te kunnen besparen, is mijn huis wel geschikt voor een warmtepomp dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten.

 

Er zijn vele soorten warmtepompen welke geschikt zouden kunnen zijn voor uw woning, wilt u er alles over weten kijk dan op deze pagina 

 

 

Airconditioning:

Airconditioning als goedkoper alternatief voor uw cv ketel.

Jazeker kan dit en het is voordeliger als het aanschaffen van een warmtepomp.

 

Lees hier hoe dit in zijn werk gaat

 

 

Warmwater:

Uw tapwater verbruik kan een deel van uw gasrekening doen weg nemen, let wel dat van het totaal verbruik van uw gasrekening slecht 15% tapwater zal zijn. Dus inversteren in een alternatief kan, maar hoeft zeker niet, een warmtepompboiler zou een oplossing kunnen zijn om toch zuinig om te gaan met gas en tegelijk niet op comfort te hoeven inleveren.

 

Lees hier alles over Warmtepompboilers

 

 

Genoeg mogelijkheden om uw gasrekening toe doen verlagen, doe er uw voordeel mee!

 

 

contact

Voor meer informatie over actuele gasprijzen en hoe u kunt besparen, neem contact met ons op!