Warmtepompboiler

Warmtepompboiler wat is dat nu precies en hoe werkt het? We krijgen veel vragen hierover, je kunt ze indelen in twee opties

 

 

Optie één met als bron lucht uit het woonhuis of buitenlucht, hiermee ontrekt hij warmte uit het woonhuis (Ventilatielucht) of buitenlucht d.m.v. een extra ventilator en gebruikt deze warmte om de boiler op te laten warmen, waardoor de compressor in het toestel minder hard zal werken, op het toestel zitten 2 aansluitingen om de ventilatiekanalen op aan te kunnen sluiten.

 

 

Optie twéé met als bron water door middel van het water uit uw verwarmingssysteem, hierdoor wordt warmte uit het verwarmingswater gehaald om het toestel op te warmen, hierdoor zal compressor minder hard werken. We noemen dit ook wel monobloc.

 

Verder zit in dit toestel geen ventilator waardoor het geluid een heel stuk aangenamer is en het toestel veel compacter zal zijn.

 

Beluister hier het geluid van een warmtepompboiler met water als bron op 1 mtr afstand

 

Wij verkopen optie twee het meest, omdat je dit in ieder woonhuis kan monteren, en je niet afhankelijk bent van een ventilatiesysteem, ook het geluid is een stuk minder, het voordeel is ook dat je niet meer afhankelijk bent van een minimale luchtstroom die je bij een warmtepomp op ventilatielucht wel zou hebben.

 

Tevens zit er bij onze boilers een RVS boilervat ingebouwd.

 

COP/SCOP

 

Deze waarde wordt vaak in een brochure vermeld maar wat is COP of SCOP, precies? klik hier voor meer informatie.

 

 

YouTube

 

Voor meer informatie over geluid zie ons Youtube kanaal

 

 

Subsidie 

 

Subsidie is  725,- voor de 100 en 270ltr

 

Subsidie is 950,- voor de 150 en 200ltr 

 

 

 

Brochure  

Download hier de brochure

 

 

Aandachtspunten

 

Is een warmtepompboiler iets voor u? lees hier de aandachtspunten voor een warmtepompboiler.