Warmtescan

Een warmtescan wat is dat?

 

Een warmtescan voor een woning, ook wel bekend als een thermografische scan, is een proces waarbij warmtebeeldtechnologie wordt gebruikt om warmteverschillen in een gebouw te detecteren. Met behulp van een warmtecamera worden infraroodbeelden van de buitenkant van de woning vastgelegd, waarbij de warmteafgifte van oppervlakken wordt weergegeven in verschillende kleuren of tinten op een warmtebeeld.

 

De warmtescan kan verschillende informatie bieden, waaronder:

 

Isolatieproblemen: Het kan gebieden identificeren waar warmte ontsnapt door slechte isolatie, kieren, of gebreken in de bouwschil, zoals ramen, deuren, muren of daken.

 

Lekkages: Het kan lekkages in het dak, de gevels of de leidingen detecteren door het opsporen van warmteverliespunten.

Koudebruggen: Het kan koudebruggen identificeren, wat punten zijn waar warmte direct van binnen naar buiten kan ontsnappen via bouwonderdelen met een lagere thermische weerstand, zoals betonkolommen of stalen balken.

 

Luchtinfiltratie: Het kan luchtinfiltratiepunten detecteren, zoals rond ramen en deuren, waar ongewenste luchtstromen van buiten naar binnen kunnen komen.

 

Voordelen: Een warmtescan kan helpen om energiebesparende maatregelen te identificeren en kan huiseigenaren helpen om hun energieverbruik te verminderen, comfort te verbeteren en energiekosten te verlagen.

 

Over het algemeen kan een warmtescan een waardevol hulpmiddel zijn om energie-efficiëntieproblemen in een woning te identificeren en om gerichte maatregelen te nemen om het energieverbruik te verminderen en het wooncomfort te verbeteren.

 

warmteverliezen

Warmteverliezen: Ontdek waar warmteverliezen zich voordoen in uw huis met onze professionele warmtescan.

In maar liefst 90-98% van de woningen zijn er verliezen waar te nemen. Denk aan gebrek aan isolatie, warmteverlies door ramen en deuren, inefficiënte CV-installaties en apparaten die onnodig aanstaan.

 

Met onze warmtescan laten we duidelijk zien waar warme en koude plekken zich bevinden, waardoor u direct inzicht krijgt in mogelijke verbeteringen en energiebesparingen. Tijdens een sessie van 1 tot 2 uur nemen we samen uw woning door om de verliezen op te sporen.

 

Daarna ontvangt u van ons deskundig advies over de beste aanpak om uw energieverbruik te verminderen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een warmtescan.

 

Profiteer vooral tijdens de koudere maanden van deze service, wanneer temperatuurverschillen het duidelijkst zichtbaar zijn. Bespaar op uw gasverbruik en maak uw huis energiezuiniger met onze warmtescan!

 

van het gas af of wilt u besparen op uw gasrekening

Bespaar op uw gasrekening!

 

U zult versteld staan van de verborgen kosten die u kunt besparen door te zien hoeveel gas en energie er eigenlijk verloren gaat, zonder dat u het merkt. Ontdek wat we allemaal kunnen vinden!

 

Weet u niet zeker hoe het staat met de energie-efficiëntie van uw woning? Of wilt u van het gas af of bent u benieuwd of er ruimte is voor verbetering? Maak snel een afspraak met ons voor een grondige analyse.

 

 

contact met ons

Interesse in een warmtescan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken