Spouwmuur isolatie is een slimme verbetering van je huis: meer wooncomfort, lagere energiekosten en goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan je misschien denkt.

 

Wat is een spouwmuur?

 

Dat is een ruimte tussen de buitenmuur en binnenmuur deze ruimte is gemiddeld tussen de 4 en 9cm, deze loze ''lucht'' ruimte zou dan opgevuld kunnen worden met een isolatie materiaal.

 

Wat kost spouwmuur isolatie?

 

Bij een tussenwoning kost het isoleren van de spouwmuur ongeveer 900 euro. Afhankelijk van uw gezin situatie is besparing die dat oplevert zo’n 250 tot zelfs 600 euro per jaar. Dus in minder dan drie jaar heb je de investering terugverdiend.

    

Mileu en comfort 

 

Ook de winst voor het milieu is groot. Doordat je woning de warmte beter vasthoudt, gaat de verwarming minder vaak aan en daalt je gasverbruik. Dat betekent minder CO2-uitstoot en is dus beter voor het klimaat. 


Je woont bovendien prettiger, want de muren geven minder kou af en het blijft binnen gelijkmatiger warm.


 

Spouwmuur isolatie is zeker interessant voor woningen die tussen 1930 en 1980 zijn gebouwd. Deze woningen hebben vaak nog geen geïsoleerde spouwmuren.

 

Maar wat veel mensen niet weten is dat ook woningen ná 1980 extra geïsoleerd kunnen worden.


Nieuwbouw 


Nieuwbouw huizen zijn de perfecte woningen om te isoleren, We krijgen steeds meer vragen om de woning met isolatie te vullen dan de standaard isolatie platen die men gebruikt.


Waarom, een veel hogere isolatie waarde te krijgen, kieren zijn echt afgesloten en bijna 40% goedkoper dan traditionele isolatie!

 

Er zijn een aantal soorten spouwmuurisolatie verkrijgbaar zoals:

 

*Glaswol

*Steenwol

*EPS-parels

*PUR-schuim

*UF-schuim

*Neopixels

 


 

U ziet er is veel keus, maar het is echt afhankelijk van een aantal zeer belangrijke factoren zoals:

 

*Endoscopisch onderzoek.

*Steensoort van de woning

*Voegwerk van de woning

*Diepte van de spouwmuren

*ventilatie mogelijkheid woonhuis en evt aanwezige kruipruimte.

 

U ziet er komt hier toch het e.e.a. bij kijken laat u daarom goed informeren en voorlichten wat de mogelijkheden voor u zijn en ga niet zomaar online of telefonisch akkoord met een voorstel van bedrijven!

 

Het ene bedrijf is kritischer dan het andere, laat u niet van de wijs brengen en maak vandaag nog een afspraak met ons!

 

NAAR DE WEBSHOP