Dakisolatie zijn er in verschillende materialen te vinden die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Het belangrijkste is de isolatiewaarde van het materiaal. Dit wordt uitgedrukt door middel van een R-waarde.

 

De kosten voor dakisolatie zijn vooral afhankelijk van het isolatiemateriaal maatvoering dak, hellinghoek/platdak allemaal zaken die een grote invloed hebben op wat je dus uiteindelijk moet investeren.

 

LET OP er zijn subsidie mogelijkheden, daar kunnen wij u bij helpen!

 

Er zijn 5 soorten materialen die vaak gebruikt worden.

      

*Schuimplaten

*Glaswol

*Steenwol

*Noppenfolie

*Pur isolatie

 

Hardschuimplaten: Dit zijn platen isolatiemateriaal die een brandvertragende werking kennen en weinig of geen vochtopname. Ze zijn vrij milieuvriendelijk en lenen zich zowel voor toepassingen bij een plat als hellend dak. Het grootste voordeel van de hardschuimplaten is het gebruiksgemak. Je vindt ze in verschillende maten en diktes en je kan ze zelf op maat snijden zonder al te veel kennis.

 

Glaswol: Glaswol kan je verkrijgen in dekens of platen en is eveneens onbrandbaar. Daarnaast is glaswol waterafstotend en ook een prima materiaal voor geluidsisolatie. Meestal zit er aan één kant van de plaat of het deken een aluminiumfolie die als damp remmende laag fungeert. Glaswol is een prima isolatiemateriaal voor het dak, maar moeilijker te hanteren dan hardschuimplaten. Omdat glaswol irritatie veroorzaakt heb je bescherming nodig zoals een stofkapje, veiligheidsbril en kleding

 

Steenwol: Steenwol is vergelijkbaar met glaswol op gebied van eigenschappen en verwerking. Het is gemaakt van vulkanisch gesteente en eveneens een goed isolatiemateriaal, steenwol isoleert geluid beter dan glaswol

 

Aluminium noppenfolie: Een materiaal dat makkelijk werkbaar is en dus ideaal wanneer je zelf je isolatie wilt plaatsen. De folie is dampdicht en kaatst de warmte terug zodat ze niet verloren gaat.

 

Pur Isolatie: Is een methode die niet zelf uitvoerbaar is, eigenschap is een zeer hoge isolatiewaarde, en de kierafdichting is 100% er zijn specifieke bedrijven die dit soort werkzaamheden veilig en keurig voor u kunnen uitvoeren.


U zou dus moeten nagaan wat u wel en niet wilt, aan de hand van uw wensen kan je een goede keuze maken.

      

Veel toepassingen zijn mogelijk zoals u kunt zien, maar weet u niet wat voor u het beste is? maak dan snel een afspraak met ons!