Monitoren

Een Warmtepomp of warmtepompboiler is een behoorlijke investering, buiten deze kosten wil je ook natuurlijk optimaal gebruik maken van de warmte en rendement welke je warmtepomp of warmtepompboiler produceert.

 

Maar de vraag is hoe weet je dit nadat alles gemonteerd is bij u thuis, je gaat er toch vanuit dat alles wel goed is, maar dan moeten we u toch teleur stellen.

 

Het afstellen van een warmtepomp of warmtepompboiler begint pas bij het begin en dat is dus pas na het monteren.

 

Daarom krijgen klanten van Klimaat Techniek Nederland met het aanvragen van een offerte de kans om het systeem te laten monitoren.

 

Monitoring

 

Wat houd dit in

 

 

Het bekijken van temperatuur trajecten en uw verbruik van de Warmtepomp of warmtepompboiler zorgen ervoor dat we de instellingen en finetuning kunnen uitvoeren nadien

 

We weten dan precies hoe uw Warmtepomp en Warmtpompboiler reageren op uw vraag van warmte, en zien daarbij ook uw aanvoer en retour temperaturen van de warmtepomp maar ook van uw vloerverwarming systeem, of radiatoren.

 

Doordat we dit op afstand kunnen beoordelen, zien we ook het stookgedrag en warmwatergedrag bij u thuis, door deze informatie kunnen we juist de beste instellingen geven en ook advies omtrent evt aanpassingen indien we schommelingen waarnemen welke negatief uw systeem kunnen beïnvloeden.

 

Praktijk

 

Hoe werkt het in de praktijk

 

Wat we doen is bekijken hoeveel opnemers we in de installatie moeten monteren, dit zijn er minimaal 5 stuks bij een warmtepomp cv namelijk aanvoer en retour warmtepomp en aanvoer en retour vloerverwarming/radiator, plus een stroomopnemer warmtepomp.

 

Met een warmtepompboiler is dat 3 stuks namelijk de aanvoer temperatuur in lucht/cv water en warmwater out temperatuur naar de kranen plus een stroomopnemer warmtepompboiler.

 

Indien in overleg kunnen we ook op andere vloerverwarming verdelers of radiatoren extra opnemers monteren.

 

Bij de modem wordt een ontvanger gemonteerd welke de signalen van de opnemers opvangt en deze via de cloud naar ons zal worden verstuurd. Als de signalen bij ons op de zaak aankomen worden deze opnemers in het systeem geïntegreerd en worden realtime de temperaturen opgeslagen en kunnen we al naar een paar dagen een eerste conclusie trekken.

 

U krijgt van ons een bericht, indien er opvallende temperatuur verschillen zijn, dit kan bijvoorbeeld nachtverlaging toepassen, of de warmtepompboiler lager in temp. instellen, of de stooklijn veranderen.

 

We zijn heel open en transparant met deze vertrouwelijke gegevens richting de klant.

 

 

Iets voor U

 

Is dit systeem wel iets voor u

 

We kunnen vaststellen dat meten=weten, natuurlijk is een aanschaf van een warmtepomp fors, maar dit systeem is vele malen goedkoper en zal bijdragen aan een goed afgesteld warmtepompsysteem welke alleen maar ten goede komt.

 

Voor onze klanten die een offerte bij ons aanvragen bieden we dit aan vanaf Oktober 2022, maar u kunt ook als niet klant dit systeem aanschaffen.

 

U zit niet vast aan een abonnement, het is een éénmalig aanschaf, waarbij we 3 maanden lang uw systeem zonder meerkosten in de gaten houden.

 

Kortom meten=weten, maar met dit systeem kunnen we u helpen om alles uit uw warmtepomp of warmtepompboiler te halen! 

 

Kosten 

 

VANAF MAART TE KOOP


5 opnemers incl. voor alle warmtepompen tot 230volt

320,-

5 opnemers incl. voor alle warmtepompen tot 400volt

380,-

5 opnemers incl. voor alle warmtepompboilers tot 230volt

220,-