VANAF MAART 2023 TE KOOP

Monitoren

Een warmtepomp of warmtepompboiler is een behoorlijke investering, buiten deze kosten wil je ook natuurlijk optimaal gebruik maken van de warmte en rendement welke je warmtepomp of warmtepompboiler produceert.

 

Maar de vraag is hoe weet je dit nadat alles gemonteerd is bij u thuis, je gaat er toch vanuit dat alles wel goed is, maar dan moeten we u toch teleurstellen.

 

Het afstellen van een warmtepomp begint pas bij het begin en dat is dus pas ná het monteren.

 

Daarom krijgen klanten van Klimaat Techniek Nederland bij het aanvragen van een offerte de kans om het systeem te laten monitoren nadien.

 

Monitoring

 

Wat houd dit in

 

 

We bekijken de temperatuur trajecten en het verbruik van de warmtepomp of warmtepompboiler en zorgen ervoor dat we de instellingen en finetuning kunnen uitvoeren nadien.

 

We weten dan precies hoe uw Warmtepomp en Warmtpompboiler reageren op uw vraag van warmte, en zien daarbij ook uw aanvoer en retour temperaturen van de warmtepomp maar ook van uw vloerverwarming systeem, of radiatoren.

 

Doordat we dit op afstand kunnen beoordelen, zien we ook het stookgedrag en warmwatergedrag bij u thuis, door deze informatie kunnen we juist de beste instellingen geven en ook advies omtrent evt aanpassingen indien we schommelingen waarnemen welke negatief uw systeem kunnen beïnvloeden.

 

Praktijk

 

Hoe werkt het in de praktijk

 

Wat we doen is bekijken hoeveel opnemers we in de installatie nodig hebben.


Dit zijn er minimaal 5 bij een warmtepomp namelijk (1) aanvoer en (2)retour warmtepomp en (3)aanvoer en  (4)retour vloerverwarming/radiator, plus een

 (5) stroomopnemer warmtepomp.

 

Met een warmtepompboiler zijn dit 3 opnemenrs namelijk de  (1) aanvoer temperatuur in lucht/cv water en (2) warmwater out temperatuur naar de kranen plus een (3) stroomopnemer warmtepompboiler.

 

Indien in overleg kunnen we ook op andere vloerverwarming verdelers of radiatoren extra opnemers monteren.

 

Bij de modem wordt een ontvanger gemonteerd welke de signalen van de opnemers opvangt en deze via de cloud naar ons zal worden verstuurd. 


Als de signalen bij ons op de zaak aankomen worden deze opnemers in het systeem geïntegreerd en worden realtime de temperaturen opgeslagen en kunnen we al naar een paar dagen een eerste conclusie trekken.

 

U krijgt van ons een bericht, indien er opvallende temperatuur verschillen zijn of stroompieken worden geconstateerd met opwarmen.


We kunnen dan in overleg met de klant een aantal oplossing aandragen zoals: bijvoorbeeld nachtverlaging toepassen, of de warmtepompboiler lager in temp. instellen, of de stooklijn van de warmtepomp veranderen.


Hiermee bekijken we dan opnieuw of dit het gewenste resultaat heeft gegeven.

 

We zijn heel open en transparant met deze vertrouwelijke gegevens richting de klant.

 

 

Iets voor U

 

Is dit systeem wel iets voor u

 

We kunnen wel vaststellen dat meten=weten, natuurlijk is een aanschaf van een warmtepomp fors.


Maar dit monitoring systeem is een fractie van de prijs en zal bijdragen aan een goed afgesteld warmtepompsysteem welke alleen maar ten goede komt in comfort, rendement en uiteindelijk minder maandlasten.

 

Voor onze klanten die een offerte bij ons aanvragen bieden we dit aan vanaf Oktober 2022, maar u kunt ook als niet klant dit systeem aanschaffen.

 

U zit niet vast aan een abonnement, het is een éénmalige aanschaf, waarbij we 3 maanden lang uw systeem zonder extra kosten in de gaten houden.

 

 

Kortom meten=weten, met dit systeem kunnen we u helpen om alles uit uw warmtepomp of warmtepompboiler te halen!