Defrosting

❄️Koud met veel vocht in de lucht betekent DEFROST 

 

Defrosting wat betekend dat:

 

Vele Warmtepompen/Airconditioning systemen gaan dan in Defrost zoals we dat zeggen (De) Frost betekent eigenlijk het aanvriezen van de zeer koude aangezogen buiten lucht door de buitenmachine (verdamper) deze koude vochtige lucht slaat neer en er ontstaat langzaam ijs vorming over de gehele achter en zijkanten, je ziet dat de achterzijde langzaam wit gaat worden. (zie onder een filmpje van het gehele proces)

 

 

Natuurlijk proces:

 

Dit is normaal en is ook een natuurlijk proces welke 1x per uur tot wel eens 3x per uur kan voorkomen, om het ijs te doen smelten is er warmte nodig anders kan de buitenmachine dicht vriezen, vandaar de naam “Defrost” bij de meeste warmtepompen haalt hij de energie uit huis om het ijs te doen smelten ook bij de uw warmtepomp of airco.

 

 

Merk je dit thuis:

 

Heb je een warmtepomp en heb je ook vloerverwarming met evt een buffervat dan merk je het niet zo snel.

Heb je thuis vooral vloerverwarming als bijverwarming en evt nog wat radiatoren maar geen buffervat, tja dan wordt het klimaat in huis misschien wat minder aangenaam en zou je het kunnen merken, maar meestal gaat dit wel goed.

 

Heb je een airconditioning, dan zal de airco binnen vaker stil staan, en geen warmte blazen, daarbij hoor je vaker gepruttel omdat koudemiddel je buitenmachine moet ontdooien dit merk je direct in huis.

 

 

Wat kan ik aan dit proces doen:

 

Je kunt het proces een beetje vertagen door de aanvoer cv temperatuur van uw warmtepomp rond de 28-32 graden te houden, en zorgen dat je buitenmachine wat beschut kan worden opgesteld.

 

Bij een airconditioning is het advies deze uit te schakelen, je merkt geen comfort verbetering, dus kan je beter de airco helemaal uit zetten.

 

Maar ondanks dat het Defrosten een normaal proces is met koud en vooral vochtig weer houd er aub rekening mee dat je levensduur van de WP of Airco er niet op vooruit zal gaan.

 

Bedenk ook dat koud en vochtig weer misschien 10 dagen in het jaar voorkomen, dus dat is ook nog te overzien, maar vervelend is het natuurlijk wel.

 

Maar helemaal voorkomen kan ook, maar dan moet je de Warmtepomp wel UIT zetten en je cv ketel of palletkachel of ander warmtebron de rest laten doen.

hieronder een filmpje wat er gebeurd als de warmtepomp in Defrost gaat.


contact met ons